NL EN

Nieuwsberichten

Nai Barghouti ontvangt de Concertgebouw Young Talent Award

De Concertgebouw Young Talent Award 2020 wordt toegekend aan de Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti. Aan de vooravond van het Mahler Festival op donderdag 7 mei 2020 ontvangt zij de award van Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, en Karl Guha, bestuursvoorzitter Van Lanschot Kempen.

Steeds meer Nederlandse financiële instellingen omarmen CO2-meetmethode van PCAF

Het aantal Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen dat werkt aan het berekenen van de klimaatimpact van hun leningen en investeringen, groeit. Dit blijkt uit het meest recente rapport van de zeventien Nederlandse deelnemers aan PCAF, dat vandaag is gepresenteerd tijdens de klimaattop in Madrid en is overhandigd aan Klimaatgezant Marcel Beukeboom.

Van Lanschot Kempen behaalt opnieuw hoge positie in Transparantiebenchmark

Op 20 november 2019 werd in Den Haag de uitslag van de nieuwe Transparantiebenchmark gepresenteerd. Van Lanschot Kempen behaalde een mooie tiende plek en was daarmee de op één na hoogst genoteerde bank in een veld van 487 deelnemers.

Van Lanschot Kempen tekent mee voor klimaatdoelen

Vandaag heeft CEO Karl Guha zich namens Van Lanschot Kempen, samen met bestuurders van circa vijftig andere banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders en hun koepels, gecommitteerd aan de klimaatdoelen van het kabinet.

Van Gogh Museum en Van Lanschot brengen Hockney’s The Arrival of Spring tot leven op Museumplein

Op 20, 21 en 22 maart 2019 transformeerden de lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en de muziek van Remy van Kesteren het Museumplein van een koele winternacht naar een levendige voorjaarsdag in The Arrival of Spring LIVE.

Leerlingen Amersfoortse Berg winnen Scholenstrijd en masterclass bij Kempen

De leerlingen van openbaar lyceum De Amersfoortse Berg zijn de winnaars geworden van het beursspel Scholenstrijd. Zij openden vandaag de Amsterdamse beurs en volgen een masterclass beleggen bij Kempen.

Van Lanschot Kempen geschokt door plots overlijden Joop Witteveen

Met ongeloof en verdriet heeft Van Lanschot Kempen afgelopen zaterdag kennis genomen van het volkomen onverwachte overlijden van Joop Witteveen.

Van Lanschot Kempen benoemt Robin Boon tot directeur Communicatie

Per 1 augustus start Robin Boon als directeur Communicatie bij Van Lanschot Kempen.

Van Lanschot Kempen voor het eerst in top-10 Transparantiebenchmark

De jaarlijkse benchmark van het ministerie van Economische Zaken meet hoe transparant de 505 grootste bedrijven van Nederland rapporteren over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Van Lanschot Kempen roept op om mee te denken over de bijdrage aan de Sustainable Development Goals

De Verenigde Naties hebben eind 2015 de Sustainable Development Goals (SDG's) opgesteld om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’. Van Lanschot Kempen heeft een opzet gemaakt hoe zij bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen.