NL EN

Nieuwsberichten

Van Lanschot Kempen hijst vlag voor Sustainable Development Goals

Vandaag zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen - die de Verenigde Naties hebben opgesteld met het oog op een duurzame wereld in 2030 - vijf jaar van kracht. Om dit eerste lustrum te vieren hijsen wij vandaag samen met ruim 850 andere Nederlandse organisaties de SDG-vlag.

Klimaatwebinar over duurzaam beleggen en wonen: 12 oktober 2020

De aarde warmt op, met alle gevolgen van dien. Welke mogelijkheden zijn er om samen hier iets aan te doen? Maandag 12 oktober organiseren we van 12.00 tot 13.00 uur een Klimaatwebinar met onder andere klimatoloog Reinier van den Berg. In dit uur hoort u meer over klimaatverandering, duurzaam beleggen en duurzaam wonen.

Corona-initiatief Van Lanschot Kempen Foundation: doneer ook!

De impact van de coronacrisis is ongekend. In onze samenleving worden sommigen enorm hard getroffen. De Van Lanschot Kempen Foundation steunt daarom een aantal projecten van haar partners met een financiële bijdrage. Doet u mee?

Van Lanschot Kempen Foundation jaarverslag 2019

De Van Lanschot Kempen Foundation heeft haar jaarverslag over 2019 gepubliceerd.

Earth Hour: doof één uur het licht op 28 maart 2020

Elk jaar roept het WWF huishoudens en bedrijven op om hun verlichting en andere elektrische apparatuur één uur te doven om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatverandering. Ook Van Lanschot Kempen doet mee.

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen bij je thuis

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum moeten vanwege de coronacrisis helaas tot nader order hun deuren dichthouden. Zij bieden het publiek nu creatieve mogelijkheden om digitaal in contact te komen.

Bericht over coronavirus

Een bericht van Karl Guha, voorzitter Raad van Bestuur, over het coronavirus.

Nai Barghouti ontvangt de Concertgebouw Young Talent Award

De Concertgebouw Young Talent Award 2020 wordt toegekend aan de Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti. Aan de vooravond van het Mahler Festival op donderdag 7 mei 2020 ontvangt zij de award van Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, en Karl Guha, bestuursvoorzitter Van Lanschot Kempen.

Steeds meer Nederlandse financiële instellingen omarmen CO2-meetmethode van PCAF

Het aantal Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen dat werkt aan het berekenen van de klimaatimpact van hun leningen en investeringen, groeit. Dit blijkt uit het meest recente rapport van de zeventien Nederlandse deelnemers aan PCAF, dat vandaag is gepresenteerd tijdens de klimaattop in Madrid en is overhandigd aan Klimaatgezant Marcel Beukeboom.

Van Lanschot Kempen behaalt opnieuw hoge positie in Transparantiebenchmark

Op 20 november 2019 werd in Den Haag de uitslag van de nieuwe Transparantiebenchmark gepresenteerd. Van Lanschot Kempen behaalde een mooie tiende plek en was daarmee de op één na hoogst genoteerde bank in een veld van 487 deelnemers.