NL EN

Nieuwsberichten

Corona-initiatief Van Lanschot Kempen Foundation: doneer ook!

De impact van de coronacrisis is ongekend. In onze samenleving worden sommigen enorm hard getroffen. De Van Lanschot Kempen Foundation steunt daarom een aantal projecten van haar partners met een financiële bijdrage. Doet u mee?

Van Lanschot Kempen Foundation jaarverslag 2019

De Van Lanschot Kempen Foundation heeft haar jaarverslag over 2019 gepubliceerd.

Earth Hour: doof één uur het licht op 28 maart 2020

Elk jaar roept het WWF huishoudens en bedrijven op om hun verlichting en andere elektrische apparatuur één uur te doven om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatverandering. Ook Van Lanschot Kempen doet mee.

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen bij je thuis

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum moeten vanwege de coronacrisis helaas tot nader order hun deuren dichthouden. Zij bieden het publiek nu creatieve mogelijkheden om digitaal in contact te komen.

Bericht over coronavirus

Een bericht van Karl Guha, voorzitter Raad van Bestuur, over het coronavirus.

Nai Barghouti ontvangt de Concertgebouw Young Talent Award

De Concertgebouw Young Talent Award 2020 wordt toegekend aan de Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti. Aan de vooravond van het Mahler Festival op donderdag 7 mei 2020 ontvangt zij de award van Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, en Karl Guha, bestuursvoorzitter Van Lanschot Kempen.

Steeds meer Nederlandse financiële instellingen omarmen CO2-meetmethode van PCAF

Het aantal Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen dat werkt aan het berekenen van de klimaatimpact van hun leningen en investeringen, groeit. Dit blijkt uit het meest recente rapport van de zeventien Nederlandse deelnemers aan PCAF, dat vandaag is gepresenteerd tijdens de klimaattop in Madrid en is overhandigd aan Klimaatgezant Marcel Beukeboom.

Van Lanschot Kempen behaalt opnieuw hoge positie in Transparantiebenchmark

Op 20 november 2019 werd in Den Haag de uitslag van de nieuwe Transparantiebenchmark gepresenteerd. Van Lanschot Kempen behaalde een mooie tiende plek en was daarmee de op één na hoogst genoteerde bank in een veld van 487 deelnemers.

Van Lanschot Kempen tekent mee voor klimaatdoelen

Vandaag heeft CEO Karl Guha zich namens Van Lanschot Kempen, samen met bestuurders van circa vijftig andere banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders en hun koepels, gecommitteerd aan de klimaatdoelen van het kabinet.

Van Gogh Museum en Van Lanschot brengen Hockney’s The Arrival of Spring tot leven op Museumplein

Op 20, 21 en 22 maart 2019 transformeerden de lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en de muziek van Remy van Kesteren het Museumplein van een koele winternacht naar een levendige voorjaarsdag in The Arrival of Spring LIVE.