NL EN

Stagiair(e) Effectenadministratie

Stagiair(e) Effectenadministratie

Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

De functie

Voor de afdeling Service Center Securities zijn wij op zoek naar een stagiaire voor het team Effectenadministratie. Op de afdeling werken circa 45 medewerkers in verschillende teams. Je stagebegeleider is de heer Myckel Koningstein, teamleider Effectenadministratie.

 

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Dagelijks beheer van Static Data van financiële instrumenten, zoals het openen van nieuwe instrumenten en het muteren en controleren van fondsgegevens;
 • Dagelijks beheer van Client Static; openen, muteren en sluiten van cliëntrekeningen, rekening houdend met de vereiste wet- en regelgeving;
 • Terugvorderen van ingehouden buitenlandse bronbelasting en/of het voorkomen van inhouding;
 • Participeren in projecten (wet- en regelgeving en/of efficiency);
 • Trends signaleren uit hoofde van management info en daarop sturen;
 • Het behandelen van signaallijsten en andere relevante output (fondsen en koersen);
 • Bijhouden en controleren van de effecten- en de beleggingsadministratie.

De info over deze activiteiten komt uit diverse externe bronnen en je verwerkt dit via computer systemen tot een afwikkeling naar klanten.

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie.

Verder is op jou van toepassing:

 • Je kunt zaken makkelijk analyseren en je beschrijft jezelf als punctueel, klantgericht en een teamspeler;
 • Je hebt administratieve vaardigheden, je neemt initiatief en je bent zelfstandig;
 • Je bent gedreven in Excel en je hebt affiniteit met het werken met data;
 • Je levert graag resultaat op een hoog niveau;
 • Je hebt de drang om zaken te verbeteren, oplossingen te zoeken;
 • Goede communicatieve eigenschappen, zowel in het Nederlands en in het Engels.

Wij bieden

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen.  In het team Effectenadministratie word je in een prettige sfeer opgenomen gelijkwaardig als collega. Je word persoonlijk begeleid om onze beleggings- gerelateerde werkzaamheden te leren en we geven je de kans om onze organisatie ook breder te ontdekken. Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover.

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Myckel Koningstein, teamleider SCS/Effectenadministratie via +31 6 22 94 69 19 of m.koningstein@vanlanschotkempen.com. Ook kun je contact opnemen met onze recruiters via talent@vanlanschotkempen.com